Kauppa- ja kuljetusoikeus

Miten autamme

Avustamme erilaisten sopimusten laadinnassa erityisesti kansainvälistä kauppaa silmällä pitäen: kauppasopimus, toimitussopimus, hankintasopimus, agenttisopimus, jälleenmyyntisopimus, teknologian siirtosopimus, etämyyntisopimus, kaupan rahoitukseen liittyvät sopimukset, yrityskauppaan liittyvät sopimukset, lisenssisopimukset jne. Tunnemme myös kaupan sääntelyyn, kilpailuoikeuteen ja hankintalainsäädäntöön liittyviä asioita.

Avustamme yrityksiä, kuljetuspalvelujen ostajia, rahdinkuljettajia ja huolitsijoita sekä vakuutusyhtiöitä laatimalla sopimusehtoja kuljetuksia tai niiden ostamista varten sekä konsultoimalla kuljetuksiin ja logistiikkaan liittyvissä asioissa.

Hoidamme erilaisia kaupan ja kuljetusten riita-asioita, kuten korvausvaatimuksia, yleisissä tuomioistuimissa ja välimiesoikeuksissa.

Generic placeholder image

Generic placeholder image

Profiili

Lauri Railas on opiskellut kauppa- ja kuljetusoikeutta Suomen lisäksi Englannissa ja Norjassa ja väitellyt 2004 sähköisestä kuljetuskaupasta. Railas on työskennellyt merivakuutusalalla ja osallistunut Kansanvälisen kauppakamarin Commercial Law and Practice-valiokunnan työhön 1990-luvun alusta lähtien ja on osallistunut lukuisten vakioehtojen laadintaan niin kotimaassa kuin ulkomailla. Esimerkkeinä toimivat Incoterms (r) 2010, ICC Model International Sale Contract 1997, ICC Model Anti-Corruption Clause 2012, Vakiolaivausehdot 2008 sekä pian todennäköisesti ilmestyvät uudistetut Pohjoismaisen Speditööriliiton Yleiset Määräykset PSYM 2015. Lisäksi Railas on jakelusopimuksiin erikoistuneen instituutin - International Distribution Institute - Suomen lainsäädännön asiantuntija. Railas on Helsingin yliopiston siviilioikeuden dosentti ja on opettanut kansainvälisen kaupan oikeutta Helsingin ja Tallinnan yliopistoissa sekä Turun kauppakorkeakoulussa.